Dit artikel is ook beschikbaar in:
Er zijn drie manieren om je buitenlandse rekening aan te geven:
Online (instructies hieronder)
Via een papieren formulier
Via email

Online
Online is het gemakkelijkste, en wat volgt zijn de exacte stappen om dit te doen.

Stap 1
Ga naar cappcc.nbb.be/my.policy en log in met itsme:

Meld je aan met itsme

Stap 2
Kies dan "belastingplichtige":

Stap 3
Kies hierna "Een rekening toevoegen":

Voeg een nieuwe rekening toe

Stap 4
Voer de informatie van de rekening in. Je moet eerst je rekeningnummer vinden.

Je vindt je "Account ID" in de Curvo-app. Ga naar "Account" en dan naar "Profile":

Vinden van je rekeningnummer

Vul dan in:

Rekeningnummer: Je account ID
Benaming: Stichting Noordnederlandse Beleggersgiro
Land: Nederland
Tijdperk: 2021

Straat: K.R. Poststraat 100-2
Postcode en plaats: 8841 ER Heerenveen
Land: Nederland

Vul de gegevens in

Stap 5
Nu druk op "Volgende":

Druk op "Volgende"

Voer je voorkeurstaal in en valideer:

Voer je voorkeurstaal in en valideer

Stap 6
Je bent helemaal klaar 🥳 en je kunt zelfs de PDF downloaden voor je archieven.

Download een PDF om je aangifte te bewaren

Deze informatie is geschreven naar ons beste weten. Houd er echter rekening mee dat wij geen belastingadvocaten zijn en dat je situatie kan afwijken van wat hier wordt verondersteld. Het is aan jou om je eigen onderzoek te doen of extern advies in te winnen.